Meri-Tuulin pizzakastike

10 minuuttia

Pizza on mun lempiruoka. Ei niin että se maistuisi aina ja missä muodossa tahansa, vaan niin että syön pizzaa harvoin, sillä se on minulle niin rakas ruoka, etten kelpuuta eteeni ihan mitä tahansa lättyä. Hyvää pizzaa saa tietenkin nykyään jo monesta ravintolasta, mutta myös kotitekoisella pizzalla on paikkansa.

Tässä on tomaattikastikkeeni resepti, joka on pikkuhiljaa muotoutunut aina vuosistani ensimmäisessä kesätyöpaikassani Kotipizassa lukuisiin pizzailtoihin kotiuunilla sekä pihan pizzauunilla. Tomaattikastikettani EI keitellä liedellä, pidän siitä nimenomaan vähän raaempana ja raikkaampana, enkä myös näe syytä muuhunkaan hifistelyyn. Riittää siis kun varaat aikaa kymmenisen minuuttia tämän simppelin, mutta toimivan tomaattikastikkeen tekoon.

Resepti: Meri-Tuuli Väntsi

Ainekset:

n.1 dl tomaattipyrettä

1 ½ dl kylmää vettä

400 g tomaattimurskaa

2 tl kuivattua oreganoa

½ tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulin kynsi

Valmistus:

Yhdistä kaikki ainekset valkosipulia lukuun ottamatta korkeareunaiseen kulhoon tai isoon purkkiin ja soseuta sauvasekoittimella. Lopuksi raasta hienolla raastimella kastikkeeseen valkosipulin kynsi. Tarkista maku ja säädä tarvittaessa suolalla tai ripauksella sokeria.