Pikkelöity jalapeno ja sipuli

Pikkelöity jalapeno ja sipuli

15 min. + 1 vrk tekeytymiseen

Pikkelöity jalapeno ja sipuli on yksi mun hittiruoista, jonka reseptin mä nyt jaan kaikille, koska tämä tuo jokaiselle jalapenon rakastajalle taatusti paljon iloa! Tuoreista jalopenoista ja sipulista valmistuva säilyke on se jota lusikoin pataruokien päälle, hodarin ja hampurilaisen väliin tai jolla koristelen kanapateen. Eikä pidä unohtaa etikkalientä, jota kannattaa myös lusikoida esimerkiksi juuri kuumasta grillistä nostettujen ribsien ja kanan koipien päälle.

Alta löydät myös jalapenon käsittelyvinkin, jolla poistetaan ylimääräiset siemenet sotkemasta kirkasta pikkelöintilientä!

Pikkelöity jalapeno ja sipuli maistuu parhaiten nuorehkona, eli viikon sisällä kun ainekset ovat vielä rapeita. Pikkeli kuitenkin säilyy pidempäänkin, jolloin jalapenoista tulee pehmeämpiä ja niiden kirkas vihreä vari tummuu. Maku on silti mainio!

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

6 tuoretta jalapenoa

1 sipuli

1 tl suolaa

1 tl korianterin siemeniä

½ dl väkiviinaetikkaa

1 dl vettä

1 dl sokeria

Valmistus:

Pue muovihanskat suojelemaan käsiä chilin poltteelta. Viipaloi jalapenot ohuesti.

Laita jalapenoviipaleet isoon kulhoon ja valuta hanasta päälle kylmää vettä, niin että chilit uivat syvässä vedessä. Pyörittele chilejä vedessä muutaman kerran ja nostele ne sitten vedestä toiseen kulhoon hanskoin peitetyin käsin. -Näin suuri osa siemenistä jää veteen. Siemenissä ei sinänsä ole vikaa ja niitä toki jää jalapenoviipaleisiin, mutta tällä tavalla chilipalkon sisällä olevat irtosiemenet saa helposti pois eivätkä ne ole purkissa sotkemassa kaunista pikkeliä!

Kuori ja puolita sipuli, leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Lisää jalapenojen kanssa kulhoon ja ripottele päälle suola. Sekoita ja jaa steriloituihin purkkeihin.

Yhdistä korianterin siemenet, väkiviinaetikka, vesi ja sokeri kasarissa, kiehauta. Kun sokeri on liuennut nesteisiin, noin 1 minuutti, kaada kuuma pikkelöintiliemi chilien ja sipulien päälle. Sulje purkit puhtailla kansilla ja anna jäähtyä huoneen lämpöisiksi ennen kylmään laittamista.

Pikkelöity jalapeno ja sipuli on valmista jo 6h päästä, mutta parhaimmillaan parin päivän päästä.

Saattaisit pitää myös näistä: