Jalapenohillo

Jalapenohillo

15 min. + jäähdytys

Jalapenohillo on koukuttavan hyvää. Silaa sillä patongista tehdyt sormisyötävät tai sivele jalapenohilloa kalkkunaleipään. Jalapenohillo on täydellinen makupari tuorejuustoille, lampaan- ja vuohenmaitojuustoille sekä koville juustoille kuten Gouda ja Cheddar.

Kokeile jalapenohilloa myös grilliruokien kanssa, se on erinomaista esimerkiksi tofuvartaiden kanssa: https://meri-tuuli.fi/bbq-teriyakivartaat/

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

500 g jalapenoja⁠⠀

1 vihreä paprika⁠⠀

2½ dl hillo-marmeladisokeria⁠⠀

2½ dl siideriviinietikkaa⠀(tai valkoviinietikkaa)

½ dl vettä⁠⠀

½ tl suolaa⁠⠀

Valmistus:

Käytä muovihanskoja jalapenojen käsittelyyn ja varo niitä leikatessa, ettei mehua joudu silmiin. ⁠⠀
⁠⠀
Pese jalapenot ja paprika. Poista jalapenoista kannat ja puolita ne pituussuunnassa. Poista siemenet ja leikkaa jalapenot 3 x 3 mm:n kuutioiksi. Poista paprikan kanta ja siemenet ja leikkaa sekin pienenpieniksi kuutioiksi.⁠⠀
⁠⠀
Laita jalapenot ja paprika paksupohjaiseen kattilaan ja lisää loput ainekset. Kiehauta ja keitä 3 minuuttia. Purkita kuuma hillo steriloituihin purkkeihin. Jätä purkit jäähtymään huoneenlämpöön ja käy kääntelemässä niitä ylösalaisin puolen tunnin välein, jotta jalapenokuutiot sekoittuvat tasaisesti nesteeseen. Jatka kääntelemistä, kunnes hyytelö alkaa jähmettyä eivätkä jalapenot enää nouse nesteen pintaan. ⁠