Deviled Eggs – täytetyt kananmunat

Deviled Eggs

30 min. + kananmunien jäähdytys ja värjäys

Eggy Weggs! Muistatko Deviled Eggsit, eli täytetyt kananmunat, herkku jo boomereiden lapsuudesta? Ne ovat taas kuuminta hottia ja syystä. Helpot tehdä, näyttävät tarjota ja jokaisen suosikki. -Samppanjan kanssa nappitarjottava.

Voit tehdä esivalmistelut edellisenä päivänä: keitä kananmunat ja tee täyte ja pakkaa se valmiiksi pursotuspussiin. Laita keitetyt valkuaiset väljästi ja yhdessä kerroksessa rasioihin. Pidä täyte ja valkuaiset kylmässä ja kokoa täytetyt munat aikaisintaan 30 minuuttia ennen esille laittoa.

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

8 pientä kananmunaa (S tai M-koko)

1/2 dl punajuurimehua tai säilykepunajuurten lientä

2 rkl majoneesia

1 rkl Dijonin sinappia

2 tl Worcesterhirekastiketta

1 tl Tabascoa

1 rkl ketsuppia

1 tl savupaprikajauhetta (+ lisää koristeluun)

ripaus suolaa

mustapippuria myllystä

(tilkka sitruunan mehua)

lisäksi:

esim. katkarapuja, ruohosipulia, mätiä, anjoviksia, yrttejä

Valmistus:

Keitä kananmunat koviksi, 10 minuuttia. Jähdytä kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja jos haluat värjätä ne, laita munat rasiaan ja lisää punajuurimehu. Pyörittele munia mehussa ja laita kylmään. Käy välillä kääntelemässä munia liemessä ja anna värjäytyä vähintään tunnin verran tai jopa seuraavaan päivään.

Puolita kananmunat pituussuunnassa terävällä veitsellä – tähän sopii mainiosti fileointiveitsen ohut terä. Irroita keltuainen varovasti valkuaisesta ja laita kulhoon, nosta valkuaiset sivuun. Lisää keltuaisten joukkoon majoneesi, sinappi, Worcesterhirekastike, Tabasco ja ketsuppi. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella (tai painele tahnaksi haarukalla ja lusikalla). Mausta paprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla ja halutessasi tilkalla sitruunamehua. Pakkaa pursotuspussiin.

Juuri ennen tarjoilua: pursota täyte valkuaisiin ja lisää haluamiasi päällisiä. Ripottele päälle savupaprikajauhetta ja tarjoa.