Kikherne-harissapannu

Kikherne-harissapannu

30 min.

Tomaattinen, harissalla maustettu kikhernemuhennos käärii kananmunat tuliseen petiin tässä yhden padan ruoassa. Resepti on saanut innoituksensa Sri Lankasta, jossa keitetty kokonainen kananmuna lisätään kokonaisena milloin curryyn, milloin tuliseen mausteliemeen. Tässä sen ympäröi Pohjois-Afrikasta tuttu harissatahna, kikherneet ja raikastajana maustamaton jogurtti. Tarjoa muhennoksen kanssa couscousia, pitaleipää tai syö sellaisenaan.

Harissana tykkään käyttää Al Fezin punaista harissaa, jossa on hyvät mausteet ja keskivahva tulisuus ja jota saa lähes kaikista supermarketeista. Harissat ovat kuitenkin kaikki eri vahvuisia, joten säädä sen määrä oman maun ja harissatahdan tulisuuden mukaan.

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

2 tlk (á 400 g) kikherneitä

1 sipuli

4 valkosipulin kynttä

1 punainen paprika

oliiviöljyä paistamiseen

2 dl paseerattua tomaattia

1 rkl kurkumajauhetta

2-4 rkl harissatahnaa

3 dl kasvislientä

suolaa

6 keitettyä kananmunaa

maustamatonta jogurttia

turkkilaista savustettua paprikarouhetta, Gochugarua tai savupaprikajauhetta

½ tl suolaa

Valmistus:

Valuta kikherneet. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet, leikkaa paprika 1 cm leveiksi suikaleiksi ja leikkaa suikaleet poikittain saadaksesi tasaisia kuutioita.

Laita sipulit pannuun ja lisää n. 3 rkl oliiviöljyä. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sipulit alkavat kypsymään öljyssä, mutta eivät vielä ruskistu. Kuullota sipuleita 10 minuuttia, lisää sitten paprikakuutiot ja jatka paistelua vielä 2 minuuttia, lisää tarvittaessa oliiviöljyä.

Lisää paseerattu tomaatti, harissatahna ja kurkuma sipuleihin, kääntele ja paistele 4-6 minuuttia koko ajan hämmennellen. -Uskalla antaa tomaatin ja mausteiden tiivistyä paksuksi ja kuivahkoksi muhennokseksi sipuleiden ja paprikoiden kanssa; paistaminen vahvistaa niiden makua ja makeutta.

Lisää sitten kasvisliemi ja kikherneet, anna keittyä 5 minuuttia ilman kantta. tai kunnes neste on tiivistynyt ja tuloksena on mukavan lusikoitava kikhernemuhennos.

Tarkista muhennoksen maku, mausta suolalla ja lisää halutessasi harissaa. Lisää kuoritut, keitetyt kananmunat, lusikoi niiden päälle muhennosta jotta ne peittyvät ja värjääntyvät, keitä miedolla lämmöllä ihan hetken – riittää että kananmunat lämpenevät.

Viimeistele valuttamalla pannuun muutama ruokalusikallinen jogurttia, marmoroi pinta vetämällä lastalla jogurtin läpi. Ripottele päälle paprikarouhetta tai chiliä ja tarjoa.