Linssikeitto munakoisolla

40 min.

Tämä linssikeitto on mun aarre ja yksi suosikkiresepteistäni. Muuten linssikeitossani on melko yksinkertaiset ainekset, mutta päälle ripoteltava mausteinen paahdettu munakoiso tekee tästä jumalaisen hyvää.

Keitto on vegaaninen ja kaiken kaikkiaan hyvää tekevä, ihmeellisen herkullinen talven lohturuoka.

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

linssikeittoon:

1 purjo

3 cm pätkä inkivääriä

3 valkosipulin kynttä

3 dl punaisia tai vihreitä linssejä

2 rkl curryjauhetta

1 tölkki kookosmaitoa

suolaa

vettä

1 rkl voita tai rypsiöljyä paistamiseen

munakoisokuutio:

1 munakoiso

1 tl juustokuminansiemeniä

1 tl ruskeita sinapinsiemeniä

½ tl korianterinsiemeniä

½ tl kurkumajauhetta

1 rkl öljyä

½ tl suolaa

Valmistus:

Valmista ensin munakoiso. Leikkaa munakoiso 1×1 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää mausteet ja öljy, sekoita. Levitä kuutiot tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille, kaavi kulhosta mukaan myös kaikki mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes kuutiot ovat paahtuneet kullanruskeiksi. Käännä kuutioita lastalla kerran kesken paiston.

Puolita purjo pituussuunnassa, pese se huolellisesti ja hienonna. Hienonna inkivääri ja valkosipulit. Kuullota purjo, inkivääri ja valkosipulit pehmeäksi voissa tai rypsiöljyssä, noin 10 minuuttia.

Lisää seuraavaksi linssit ja curryjauhe, paistele hetken jotta curry pehmenee ja alkaa tuoksua. Lisää sitten kookosmaito ja tölkillisen verran vettä ja sekoita. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna porista rauhassa, kunnes linssit ovat kypsiä, noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, linssit imevät itseensä uskomattoman määrän vettä!

Tarjoa keitto linssikuutioiden kera.