Taatelikakku suklaalla

90 min.

Mausteinen taatelikakku on yksi suosikkikakkujani. Se sopii syksyn ja talven iltapäivähetkiin kun valoa on vähän ja tunnelma viipyilevä. Tämän kakun reseptin olen saanut ystävältäni, olen sitä hieman muokannut ja lisännyt mukaan suklaan, joka on erityisen ihana lisä kun kakun tarjoaa portviinilasillisen kanssa.

Reseptistä tulee yksi iso vuokakakku tai kaksi pientä; taatelikakku kestää hyvin pakastamista ja voitkin toisen valmiin kakun kääriä kelmuun ja pakastaa jopa 3 kk.

Resepti: Meri-Tuuli Väntsi

Ainekset:

200 g taateleita

2 dl maitoa

1 tl vaniljauutetta

100 g pehmeää voita

150 g fariinisokeria

3 munaa

250 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

ripaus suolaa

1 tl inkiväärijauhetta

1 tl kanelia

100 g tummaa suklaata

kuorrutus: 

1 dl tomusokeria

muutama tippa appelsiininkukkavettä

1-2 rkl appelsiinimehua

Valmistus:

Poista taateleista kivet, sippua niitä saksilla vähän pienemmiksi. Ota pari taatelia sivuun koristelua varten ja laita loput maidon kanssa kasariin. Kiehauta ja keitä minuutin ajan miedolla lämmöllä. 

Yhdistä vaniljauute, voi ja fariinisokeri. Vaahdota sileäksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää seokseen yksi kananmuna kerrallaan, vatkaten aina sileäksi ennen seuraavan lisäämistä. 

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja kuivat mausteet. Lisää munaseoksenn vähän kerralaan, vuorottele taatelinesteen kanssa kunnes kaikki on sekoitettu juuri ja juuri keskenään. 

Rouhi suklaa karkeasti, säästä muutama ruokalusikallinen koristeluun. Kääntele loput taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun isoon leipävuokaan ja paista uunissa 160 asteessa kiertoilmassa tai 180 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Testaa kakun kypsyys hammastikulla ja ota se ulos juuri ja juuri kun kakku on kypsynyt.

Anna kakun kokonaan jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta.  

Tee kuorrute, laita tomusokeri pieneen kulhoon ja lisää siihen appelsiinimehua lusikallinen kerrallaan, kunnes saat valuvan kastikkeen. Mausta halutessasi muutamalla tipalla appelsiininkukkavettä. 

Laita kakku tarjoiluvadille ja valuta appelsiinikastike sen päälle. Sirottele kakulle loput suklaarouheesta ja silputuista taateleista ja tarjoa.