Paprikadippi

5 minuuttia

Tämä paprikadippi on keittiöni luottoreseptejä: sen valmistamiseen menee 5 minuttiia ja se sopii dipattavaksi ja kastikkeeksi arancineille, perunoille, grilliruoalle ja pihveille. Aivan fantastisen välimerellisen annoksen saat jos paistat vaaleaa kalaa oliiviöljyssä ja tarjoat sen paprikadippini ja tuoreen leivän kanssa.

Kuvan arancini-palleroiden reseptiin pääset tästä.

Reseptiin tarvittavia säilöttyjä paprikoita löytyy isoista ruokakaupoista, esimerkiksi Filos-merkkisinä. Niitä ei pidä sekoittaa säilöttyyn paprikasuikaleeseen, joka on etikkaisempi ja sitkeämpi ja josta ei tule hyvää soseutettua dippiä.

Resepti: Meri-Tuuli Väntsi

Ainekset:

4 kpl säilöttyjä, paahdettuja paprikoita

1 rkl oliiviöljyä

1 valkosipulin kynsi

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl hunajaa

Valmistus:

Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja surauta sileäksi. Tarkista maku ja säädä oman maun mukaan.

Saattaisit pitää myös näistä: