Lohismushit

noin 10 tuntia

Lohismushien juju on lainattu japanilaisista makisusheista, ja jos pidät kauniista pienistä syötävistä, kokeile tätä reseptiä!
Valitse kaupassa mahdollisimman ohuita, mutta leveitä lohisiivuja, jotta kääriminen olisi helpompaa. Käytä käärimisessä sushin valmistuksesta tuttua tekniikkaa, mutta laita bambumaton sijasta kelmu, johon rulla myös lopuksi kääritään jääkaapissa muhimista varten.

Alla olevalla reseptillä tulee kaksi tankoa, josta kustakin tulee noin 10 palaa. Eli 20 suupalaa. Tuorejuustoa jää tässä yli, mutta ainakin meillä sitä on sivelty voileipien väliin ja syöty myös grilliruoan kanssa.

Ainekset:

n. 20 palaa

n. 400 g kylmäsavulohta tai graavilohta

4 viipaletta Pågen Limpukkaa

1 pkt (200g) maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl hienonnettua ruohosipulia (tai wasabia, tuoretta tilliä, piparjuurta, mätitahnaa…)

kurkkua, kuorittuna ja ohuiksi viipaleiksi leikattuna

koristeeksi yrttejä ja seesaminsiemeniä

Valmistus:

Sekoita ruohosipuli (tai haluamasi mausteet) tuorejuustoon. Voitele kaksi limpukkaviipaletta n. ½ cm kerroksella tuorejuustoa, paina niille kevyesti toisista paloista kannet jotta saat kaksi paksua veileipää. Leikkaa voileivät pituussuunnassa kahdeksi tangoksi ja siisti reunat pois. Tasoita tangot veitsellä niin että saat yhdistettyä aina kaksi tankoa yhdeksi pitkäksi.

Levitä iso pala kelmua leikkuulaudalle. Tee lohiviipaleista kelmulle suorakaiteen muotoinen levy niin, että palat menevät kevyesti päälekkäin. Koon olisi hyvä olla leipätankojen pituinen ja noin 15cm korkea, jotta lohi riittää leipärullien ymärille.

Asettele leipätangot lohen reunalle lähelle itseäsi ja lähde kierittämään rullaksi kelmun avulla. Vedä kelmu pois rullan välistä kun saavutat puolenvälin, jotta se ei rullaannu täytteiden väliin. Lopuksi kääri kelmu tiukasti koko tangon ympärille ja laita leipätangot jääkaappiin tarjottimen päälle vetäytymään.

Juhlapäivänä avaa kelmu ja leikkaa tangot terävällä veitsellä suupaloiksi. Pyyhi veistä palojen leikkaamisen välillä märällä keittiöliinalla, jotta se ei takerru loheen ja palat pysyvät siisteinä.

Saattaisit pitää myös näistä: