Kuukauden drinkki: Porto Tónico

Jos olet haahuillut matkailijana tunnelmallisessa Portossa, olet varmasti törmännyt siellä Portviinistä tehtyy cocktailiin Porto Tónicoon. –Alunperin turisteille suunnitellusta drinkistä on tullut monille maistuva kuuman kesäpäivän juoma, sillä se tehdään vaaleasta portviinistä ja jäiden ja mukavasti katkeran tonicveden kanssa ei liene parempaa keskipäivän drinkkiä nautiskeltavaksi Porton viehättävillä kaupunkiterasseilla.

Jos tilaat siis Portossa Porto tónicon, saat vaalean juoman, mutta koska meidän viinakaappissa oli vain tummaa Portviiniä, tein drinkin siitä, ja tämä toimii tummanakin todella hyvin.

Porto Tónico sopii sinulle, jolle Sangria on liian mehuisaa tai joka haluat juoda drinkin jossa on vähän kevyempi alkoholiprosentti.

porto-tonico-meri-tuuli-väntsi

Porto Tónico

1 osa portviiniä

2 osaa tonicvettä (panosta laadukkaaseen toniciin!)

Jäitä

Täytä lasi jäillä, lisää portviini ja tonicvesi, sekoita ja juo.

*Avaamaton portviini ei pahaksi mene, mutta moni ei tiedäkään, että avattuna portviini ei kestä kuukausien säilytystä. Ajat vaihtelevat portviinilaadusta riippuen, mutta yleinen nyrkkisääntö on, että mitä kypsempi portviini sen lyhyempi aika nauttia avattu pullo pois, ennen kuin sen maku kärsii. Hienoimmat laadut tulisi nauttia vuorokauden sisään, keskinkertainenkin portviini säilyy vain viikkoja. Joten, jos kaapissasi kummittelee viime jouluna avattu portviinipullo, kaada se viemäriin ja aloita harjoitukset alusta. Tunkkainen rusina ei ole toivottu makuvivahde tässä hienossa juomassa.