Srirachapopparit

noin 10 minuuttia

Nykyihmisen ketsupiksikin kutsuttu Sriracha maustaa nämä popcornit – tulisen makeat popcornit on parasta mitä voit rouskutella kun katsot uusinta jaksoa Successionia. 

Varoituksen sana: näihin jää pahasti koukkuun. Joten jos teet näitä juhliin, valmista tuplasatsi. Tai no, näitä poppareita on niin nopea ja helppo tehdä, että sitä voi vääntää aina uuden satsin sitä mukaa kun paukkumaissit hupenevat. 

Ainekset:

1 dl popcornjyviä

3 rkl auringonkukkaöljyä

suolaa

3 rkl hienoa sokeria 

25 g huoneenlämpöistä voita

2 rkl Srirachakastiketta

2 tl puna- tai valkoviinietikkaa mustapippuria myllystä

Valmistus:

Mittaa popcorninjyvät ja öljy isoon kattilaan ja peitä kannella. Kuumenna, kunnes maissinjyvät alkavat poksumaan. Ravista kattilaa ja anna jyvien paukkua loppuun. Mausta suolalla. 

Sirota sokeri isolle pannulle ja lämmitä keskikuumaksi. Kun sokeri on melkein kokonaan sulanut, lisää voi ja sekoita sokeriin. Sammuta liesi. Lisää Srirachakastike ja etikka ja sekoita. Kaada popcornit pannulle ja sekoita tahmeaan Srirachakastikkeeseen nostelemalla kahdella paistinlastalla. Sekoita kunnes kaikki kastike on tarttunut popcorneihin. Mausta lopuksi rouhimalla päälle suolaa. Kumoa kulhoon ja tarjoa.