Maissi-juustodippi

Maissi-juustodippi

20 min.

Jos pidät sveitsiläisistä juustoista, dippailusta ja herkuttelusta, tämä maissilla silattu lämmin juustodippi on sulle. Mun maissi-juustodippi on mutkaton ja sisältää vain muutaman ainesosan. Kata sen kanssa fonduetyyliin hyvää vaaleaa leipää sekä pikkeleitä, kuten cornichons-kurkkuja ja pikkelöityä kyssäkaalia.

Fonduekeitin tai muu pöytälämmitin on hyvä apuväline dipin pitämiseksi sulana, mutta ilmankin pärjää: jähmettyvän juuston voi palauttaa liedelle ja lämmittää hiljaa takaisin juoksevaksi. Yön yli juustoa ei kuitenkaan kannata jäähdyttää, vaan dippi on parhaimmillaan syötynä samana iltana. -Tosin koskaan ei ole ollut tilannetta, jossa tästä dipistä jäisi tähteitä!

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

400 g Le Gruyère AOP -juustoa

2 tl maissitärkkelystä

1 valkosipulin kynsi

2 dl valkoviiniä

1 prk maissia

ripaus muskottipähkinää

2 tl paprikajauhetta

(pikkelöityjä jalopenoja)

Valmistus:

Raasta Le Gruère AOP -juusto kulhoon, ripottele päälle maissitärkkelys ja sekoita.

Puolita valkosipulin kynsi ja hiero sillä kasarin tai fonduepadan sisäpinta.

Mittaa valkoviini fonduepataan ja kiehauta. Lisää juustoraaste ja sekoita, keitä seosta keskikovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Jatka hämmentämistä sekoittaen huolellisesi reunoja ja pohjaa myöten; kun juustoseos on sileää ja alkaa kuplimaan, sekoita voimakkaasti jotta dippi muuttuu todella notkeaksi. Lisää maissit, lämmitä uudelleen kuplivaksi ja mausta sitten muskotilla ja paprikajauheella.

Halutessasi koristele dipin pinta pikkelöidyillä jalapenoilla ja ripauksella paprikajauhetta. Tarjoa kuumana.

Saattaisit pitää myös näistä bileruoista: