Kurpitsa chilivoissa

Paahdettu kurpitsa chilivoissa

45 min.

Koska edullista kurpitsaa löytyy vihannesosastolta läpi vuoden, sitä kannattaa myös syödä vuoden jokaisena kuukautena, sillä se on niitä vihanneksia joka taipuu moneen: tortellineihin, keittoihin, paahdettavaksi ja jopa jälkiruokiin.

Uunissa paahdettuna ja chilivoissa pyöriteltynä kurpitsan makeus ja täyteläisyys korostuu. Tätä chilivoissa pyöriteltyä kurpitsaa voi syödä sekä lämpimänä, että huoneenlämpöisenä. Täytä kurpitsalla tacot tai lataa salaatin sivuun. Syksyllä varsinaisen kurpitsakauden alettua tähän sopii mainiosti maukas hokkaidokurpitsa ja iso jättikurpitsa, muulloin löydät kaupasta myskikurpitsaa.

Ruoka on gluteeniton ja jos käytät vegaanista voita, myös vegaaninen.

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

2 myskikurpitsaa (tai n. 1,5 kg muuta kurpitsalajiketta)

1 rkl oliiviöljyä

½ tl kanelia

1 tl suolaa

1 punainen chili

3 rkl voita (tai vegaanista voita)

3 rkl vaaleaa siirappia

2 rkl valkoviinietikkaa

Valmistus:

Leikkaa kurpitsat puoliksi ja koverra siemenet pois. Kuori terävällä veitsellä. Leikkaa kurpitsat isohkoiksi (3-4cm) lohkoiksi. Mittaa oliiviöljy, suola ja kaneli isoon kulhoon ja lisää kurpitsapalat. Pyörittele hyvin öljyssä ja mausteissa ja levitä uunipellille.

Paahda kurpitsoja 215-asteisen uunin keskiosassa n. 35 minuuttia, kääntäen paloja kerran kesken paiston. Jos uunisi on ärhäkkää sorttia ja kurpitsat alkavat ruskistumaan nopeasti, laske uunin lämpöä 200 asteeseen. Kurpitsat ovat kypsiä kun niihin pistetty veitsi menee sulavasti läpi ja kurpitsapalat ovat paahtuneet kauniisti sieltä täältä.

Kurpitsojen paahtuessa tee kastike: leikkaa chili ohuiksi renkaiksi ja laita se pieneen kasariin voin ja siirapin kanssa. Kiehauta ja laske lämpöä. Lisää etikka ja keitä hiljaa 6 minuuttia. Kumoa kypsät kurpitsapalat tarjoiluvatiin ja kaada voikastike päälle. Tarjoa lämpiminä tai huoneenlämpöisinä. Tämä ruoka kestää myös hyvin uudelleenlämmityksen.