Wasabisilli ja mustaherukkasilli

Mustaherukkasilli & Wasabisilli

Aktiivista ruoanlaittoa n. 20 minuuttia, valmistumisaika 2-3 päivää

Juhannuspöydän kruunu on silli ja uudet perunat ja itse maustettu silli tekee tästä suosikkiruoasta vielä herkumman! Vie itse maustettua silliä tuliaiseksi tai tee erilaisista silleistä Juhannuspöytäsi puheenaihe.

Maustetun sillin pohjana on kaupan sillifile, joka marinoidaan ja maustetaan kahteen kertaan. Ole kaupassa tarkkana ja osta kevytsuolattuja sillifileitä, sillä jos mukaasi tarttuu kokonainen vakumoitu suolasilli, voit joutu melkoisiin liotus- ja perkuuhommiin. Ehdit vielä hyvin tekemään juhannukseksi silliä, jos laitat sillit tulemaan viimeistään torstaiaamuna. 

Reseptit on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

WASABISILLI

1 pkt (150 g) kevytsuolattua sillifileetä

¼ dl etikkaa

¼ dl vettä

½ dl sokeria

½ dl majoneesia

½ dl ranskankermaa

1 rkl wasabitahnaa

valkopippuria

ripaus hienonnettua tuoretta tilliä

MUSTAHERUKKASILLI

1 pkt (150 g) kevytsuolattua sillifileetä

1/2 sipuli

1½ dl mustaherukkamehutiivistettä

½ dl väkiviinaetikkaa

¼ dl sokeria

5 maustepippuria

2 tähtianista

1 dl mustaherukoita (pakaste)

Valmistus:

WASABISILLI:

1. päivänä : Yhdistä etikka, vesi ja sokeri pienessä kasarissa ja kiehauta. Jäähdytä kylmäksi. 

Huuhtele sillifileet reilussa kylmässä vedessä. Laita kylmään veteen likoamaan noin vartiksi ja huuhtele. Viipaloi sillit ja laita lasipurkkiin tai kannelliseen astiaan. Kaada etikkaliemi sillien päälle ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. 

2. päivänä : Yhdistä majoneesi, ranskankerma, wasabi ja valkopippuri tasaiseksi kastikkeeksi, lisää halutessasi tuoretta tilliä. Ota sillit purkista, valuta ne etikkaliemestä ja heitä marinoitiliemi pois. Pese purkki. Laita sillit takaisin puhtaaseen ja kuivaan purkkiin, lisää wasabikastike ja kääntele varovasti sekaisin. Anna vielä marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään neljä tuntia.  

MUSTAHERUKKASILLI:

vähintään 1 päivä ennen tarjoilua: Huuhtele sillifileet reilussa kylmässä vedessä. Laita kylmään veteen likoamaan noin vartiksi. 

Valuta ja kuivaa sillifileet talouspaperilla ja viipaloi. Lado sillit lasipurkkiin tai kannelliseen astiaan sipulirenkaiden ja mustaherukoiden kanssa. Kaada liemi sillien päälle, sulje purkki ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin päivän ajan.