Tahmea Appelsiinikana
40 min.
Tämä resepti saa syöjän nuolemaan näppejään. Tahmean appelsiinikanan juju on grillatun kanan pyörittely hapanimelässä sitruskastikkeessa, johon limen ja appelsiinin kuori tuo mahtavaa purutuntumaa.
Valitse grilliin aina luullinen ja nahallinen kana; vaikket söisi nahkaa ja jätät sen lautaselle, se pitää kanan mehevänä grillauksen ajan. -Ja luun vieressä oleva liha on tunnetusti aina maukkaampaa!
Reseptin on luonut Meri-Tuuli.
Ainekset:
1 kg luullista ja nahallista kanaa (koipia ja reisipaloja)
4 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
suolaa & pippuria
appelsiinikastike:
1 limen mehu ja raastetut kuoret
2 appelsiinin mehu ja raastetut kuoret
1,5 dl ketsuppia
3 cm pätkä inkivääriä kuorittuna ja ohuiksi tikuiksi leikattuna
1 punainen chili siemenet poistettuina ja ohueksi silputtuna
3 rkl sokeria
suolaa, pippuria
viimeistelyyn:
mustia seesamin siemeniä tai nigellan siemeniä
lipstikkaa tai korianteria
Valmistus:
Suolaa ja pippuroi kanankoivet, lorota päälle oliiviöljyä ja anna marinoitua sillä välin kun valmistat appelsiinikastikkeen.
Yhdistä limen ja appelsiinimehun kuoria lukuun ottamatta muut kastikkeen ainekset kasarissa ja kiehauta. Anna hautua viitisen minuuttia. Kaada kastike jäähtymään laakeaan kulhoon sitruskuorien kera.
Grillaa kanat hyvällä hiilloksella. Nosta kypsät kanat appelsiinikastikkeeseen. Kääntele kanoja niin, että kastike levittyy tasaisesti kanaan. Heitä päälle seesaminsiemeniä ja reilu kourallinen tuoreita yrttejä.