Kantarelliremoulade

Kantarelliremoulade

25 min.

Remouladekastike tuubista on aina hyvä hätävara, mutta kun remouladen tekee itse, puhutaan jo aatelisesta herkusta. Tässä reseptissä remouladeen tulee myös kantarellia ja se tekeekin soosista täydellisen paistetuille ahvenille, paahdetuille potuille tai hodareihin loppukesän säväyksellä.

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

2 dl (n. 120 g) kantarelleja

1 rkl voita

1 porkkana

1 pieni salottisipuli

½ paprika

4 rkl vettä

2 rkl väkiviinaetikkaa

2 rkl sokeria

4 cocktailsuolakurkkua

1 rkl kapriksia

1 dl maustamatonta tuorejuustoa

1 dl majoneesia

1 rkl tuoretta ruohosipulia

(suolaa)

Valmistus:

Puhdista kantarellit, paloittele tarvittaessa isoimmat. Haihduta sienistä neste pannussa, lisää voi ja paista sienet keskilämmöllä pehmeiksi, 5–10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa porkkana pienen pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja paprika. Kuumenna vesi, etikka ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Lisää hienonnetut vihannekset ja keitä noin minuutti. Anna jäähtyä.

Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset ja paistetut kantarellit.

Sekoita tuorejuusto ja majoneesi kulhossa. Lisää etikkavihannekset, kurkut, kaprikset ja kantarellit. Hienonna ruohosipuli ja lisää se kastikkeeseen. Sekoita ja mausta tarvittaessa suolalla. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluun saakka.