Voipapupyree

Voipapupyree

10 min. – Neljälle – Vegaaninen

Tämä on yksi helpoimmista ja suussasulavimmista lisukkeistani padoille tai vaikka ihan kalapuikkojen kylkeen, silloin kun perinteisen perunamuusin teko ei innosta. Syön voipapupyrettä joskus ihan sellaisenaankin, pienen voinokareen kera.

Jos rakastat voipapupyreen silkkistä makua, saat lisäämällä siihen kasvislientä tästä ihanan keiton! Sopan viimeistelee esimerkiksi pikkelöidyt suppilovahverot.

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

2 tlk (á 400 g) keitettyjä voipapuja

3 jauhoista perunaa, keitettynä

2 rkl hyvää oliiviöljyä

tilkka vettä

sitruunan mehua

ripaus suolaa

mustapippuria

Valmistus:

Laita pavut ja pilkotut perunat kattilaan oliiviöljyn ja vesitilkan kera ja kiehauta niin että ainekset lämpenevät. 

Soseuta ainekset, lisää tarvittaessa tilkka vettä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.