Harissaporkkanat

Harissaporkkanat

15 min.

Harissalla maustetut porkkanat on ehkäpä suosikkitapani tehdä tälle vihannekselle kunniaa. Porkkana on helppo, tylsäksikin käyvä arkijuures, joka harvoin työnnetään keskiöön. Harissa on kuitenkin mitä parhain mauste porkkanalle, sekä tämä Pohjois-Afrikan maustetahna että porkkana tykkäävät toisistaan ihan hulluna. <3

Harissaporkkanat valmistuu alle vartissa ja maistuu sekä kuumana, että kylmänä. Joko salaatissa, lisukkeena tai sellaisenaan suoraan kulhosta. Jos haluat porkkanoista tajunnan räjäyttäviä, lisää lopuksi porkkanoihin ripaus nigellan siemeniä.

Tässä reseptissä olevat määrät on suhteellisia, ne riippuvat porkkanoiden makeudesta, omasta suhteestasi harissatahnaan ja myös siitä teetko harissaporkkanoita ihan vaan itsellesi vai osaksi juhliesi buffaa, jossa ne taatusti ihastuttavat!

P.S: jos kuvan pasta herätti kiinnostuksesi, löydät sen Instagramistani!

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

porkkanoita

suolaa

harissatahnaa

väkiviinaetikkaa

sitruunamehua

tilliä, korianteria tai persiljaa

Valmistus:

Kuori porkkanat ja paloittele vinottain, tai leikkaa esimerkiski pituussuunnassa puolitetuiksi lankuiksi.

Laita porkkanat kasariin, peitä kylmällä vedellä ja mausta vesi suolalla. Keitä juuri ja juuri kypsiksi, 3-8 minuuttia, riippuen porkkanapalojen koosta.

Valuta porkkanat vedestä ja laita isoon kulhoon. Lisää porkkanoihin harissatahnaa (noin 1 tl / 200 g porkkanoita), korkillinen väkiviinaetikkaa ja – jos keittiöstäsi löytyy – sitruunaa; pieni puristus sitä.

Pyöritä porkkanoita mausteissa, leikkaa itsellesi pieni maistiainen ja säädä mausteiden määrää oman maun mukaan.

Syö heti lämpimänä tai viilennä kylmässä ennen tarjoilua.