Kurpitsalatte

15 minuuttia

GL, VEGAN (kasvipohjaisella maidolla)

Kurpitsaa kaikessa, myös mun iltapäiväkahvissa! Pumkin Spice Latte eli kurpitsalatte on klassikko Amerikkalaisista kahviloista, mutta se syntyy helposti kotona ja tekee syksystäsi hehkuvamman ja mausteisemman.

Käytä kurpitsalatteen haluamaasi maitoa, joten se on tarvittaessa maidoton ja vegaaninen.

Meri-Tuuli

Ainekset:

1 dl sokeria

3/4 dl vettä

1 1/2 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1/2 tl jauhettua muskottipähkinää

1/2 tl jauhettua neilikkaa

1/2 tl cayennepippuria

2 dl keitettyä ja sileäksi soseutettua kurpitsaa

espressokahvia

kuumaa ja vaahdotettua maitoa tai maitojuomaa

Valmistus:

Yhdistä sokeri, vesi ja mausteet, kiehauta ja keitä pari minuuttia matalalla lämmöllä vispaten kevyesti, kunnes sokeri on sulanut siirapiksi ja mausteet sekoittuneet siihen tasaisesti.

Kääntele kurpitsasose siirappiin. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

Laita lasin pohjalle 1-2 rkl kurpitsasiirappia ja valmista sen päälle latte tavalliseen tapaasi.

Kurpitsasiirappi säilyy kylmässä 3-4 päivää.