Salaatti roquefortilla, päärynällä ja pähkinöillä

kuudelle, 30 min.

Tämä salaatti on saanut innoituksensa Ravintola Carelian listan klassikosta. Chez Merun versiossa on klassikkoon kuuluvien Roquefortin, päärynän ja endiivin lisäksi romainesalaattia ja juustoinen vinegretti, joten saat tästä määrät tuplaamalla mainion salaatin myös juhlien buffetiin.

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

200 g roquefortjuustoa (josta pieni murunen kastikkeeseen)

1 kypsä, mutta napakka päärynä

2 endiiviä/salaattisikuria

1 romainesalaattikerä

100 g pähkinöitä (esim. saksanpähkinöitä, pistaaseja tai hasselpähkinöitä)

1/2 dl sokeria

kastike:

1 rkl verran Roquefortjuustoa

1 valkosipulin kynsi

2 rkl persiljaa

1 tl sokeria

3/4 dl oliiviöljyä

n. 2 rkl valkoviinietikkaa

½ sitruunan mehu

suolaa & mustapippuria

Valmistus:

Valmista ensin kastike. Soseuta valkosipulin kynsi, persilja, sokeri ja roquefortjuusto oliiviöljyn kera ja lisää sitruunamehua sekä etikkaa makusi mukaan tuomaan hapokkuutta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Murskaa saksanpähkinät karkeiksi paloiksi. Sulata sokeri teflonpintaisessa kasarissa tai pienessä pannussa. Kun sula sokeri on ottanut kauniin kultaisen värin, nosta kasari liedeltä ja kumoa pähkinät sokeriin. Pyörittele pähkinät sokerissa ja kaada kuuma pähkinäsokeriseos leivinpaperille jäähtymään.

Poista kannat salaatista ja endiiveistä ja irroita lehdet toisistaan. Pese sekä linkoa. Leikkaa tai revi endiivi ja romaine salaattiin sopiviksi paloiksi ja laita kulhoon.

Leikkaa päärynä puoliksi pituussuunnassa ja viipaloi noin 2mm viipaleiksi.

Juuri ennen tarjoilua: Lisää kulhoon 3-4 rkl kastiketta ja sekoita kevyesti salaatin sekaan. Kokoa salaatti ja päärynät kerroksittain vadille.

Murenna karamellisoidut pähkinät ja loput roquefortjuustosta salaatin päälle. Valuta salaatin päälle lisää kastiketta.