BBQ Teriyakivartaat

40 min.

Tämä resepti on tehty Lidlin 20-vuotisfestareille yhteen monista ruokakojuista. Jujuna on kypsennettyjen kana tai tofuvartaiden sively BBQ teriyakikastikkeella ja dippaaminen rapeassa seesamikookosrubissa. Varras tarjottiin simppelin kirkkaan coleslawn kanssa, joten ruoka on maidoton ja gluteeniton, eli valitessasi vartaisiin tofun, vegaaninen.

Tee vartaat maustamattomiin paistileikkeisiin, eli broilerin reisipalaan, fileestä tulee helposti kuiva eikä se juuri maistu miltään. Reseptissä ei ole määriä lihalle ja tofulle, mutta nyrkkisääntönä voi pitää että varaa 150 g kanaa tai tofua / syöjä.

Reseptin mausteseos perustuu Lidlin valmiisin Grillimaisterirubeihin, joka on kausituote ja pääosin myynnissä vain kesällä, joten reseptin perästä löydät version jossa maustekuorrutus tehdään ihan alusta asti itse.

Reseptin on luonut Meri-Tuuli.

Ainekset:

vartaat:

maustamatonta tofua ja/tai broilerin paistileikkeitä

soijakastiketta

coleslaw:

1/2 kaali

2 rkl sokeria

n. 2 tl suolaa

n. 3 rkl väkiviinaetikkaa

BBQ Teriyakikastike:

¼ dl soijakastiketta

½ dl vettä

3 rkl ruokosokeria

Pala inkivääriä

2 dl bbq-kastiketta

Mausterubi:

1 pss Grillimaisteri Ginger & Coconut rubia

1 pss Grillimaisteri Sesame & Honey rubia

25 g paahdettuja seesaminsiemeniä

25 g kookoshiutaleita

Valmistus:

Leikkaa tofukuutiot pituussuunnassa neljään tankoon ja marinoi soijakastikkeella. Paloittele paistileikkeet ja marinoi soijakastikkeella.

Suikaloi kaali ohuenohueksi kulhoon, lisää sokeri, suola ja etikka ja hiero mausteita kaaliin n. 2 minuuttia rutistelemalla kaalia käsin. Laita kylmään maustumaan.

Valmista BBQ Teriyaki -kastike mittaamalla vesi, soijakastike ja sokeri kasariin, paloittele tai raasta mukaan inkivääriä. Kiehauta ja keitä hetken jotta sokeri sulaa, lisää sitten kastikkeeseen valmista BBQ-kastiketta, tarkista maku ja säädä tarpeen mukaan.

Tee mausterubi sekoittamalla ainekset keskenään.

Paista vartaat 225-asteisen uunin yläosassa grillivastuksin noin 14 minuuttia. Vartaiden kypsyessä ota coleslaw kylmästä ja sekoita kunnolla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa etikkaa, suolaa tai sokeria.

Sivele kuumat vartaat BBQ Teriyakikastikkeella ja kasta mausterubiin. Tarjoa coleslawn kanssa.

MAUSTERUBI ALUSTA ASTI:

6 g aniksen siemeniä

10 g merisuolaa

3 g valkosipulijauhetta

3 g kurkumajauhetta

3 g juustokuminaa

75 g paahdettuja seesaminsiemeniä

50 g kookoshiutaleita

15 g ruokosokeria

3 tl sitruunahappoa

Jauha aniksen siement ja suola maustemyllyssä tai yleiskoneessa pulveriksi. Sekoita muihin mausteisiin ja säilö kuivakaapissa.