Piimäperunamuusi

25 min.

Tämä on ronskimpi perunamuusi, johon laitetaan pinaattia, karkeaa sinappia ja piimää. Piimä tuo perunamuusiin notkeutta ja kevyen hapokkuuden. Piimäperunamuusi on lisuke, tarjottavaksi esimerkiksi paistettujen muikkujen tai lihapullien kanssa, mutta myös aivan ihanaa sellaisenaan voinokareen kera.

Jos et uskalla antaa piimälle mahdollisuutta, voit myös tehdä perunamuusin tavalliseen tapaan maidolla, tai voit sekoittaa perunoihin esimerkiksi maidon lisäksi vähän ranskankermaa.

Ainekset:

800 g jauhoisia perunoita⁠

100 g huoneenlämpöistä voita⁠

kourallinen pakastettua lehtipinaattia⁠

3 dl AB-piimää⁠

1 tl suolaa⁠

2 tl Dijonin karkeaa sinappia⁠

Valmistus:

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi runsaassa vedessä. Valuta. Lisää voi ja sulatettu pinaatti ja muussaa karkeasti. Kääntele sekaan piimä. Mausta perunamuusi Dijonin sinapilla ja suolalla.⁠